Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós mákos dunna recept

Omlós mákos dunna
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg sertészsír
    • 170 g tejföl
    • 2 g élesztő
    • csipet só

    Mákos töltelékhez:

    • 25 dkg darált mák
    • 6 dkg kristálycukor
    • 150 ml tej
    • 2 citrom reszelt héja
    • 4 evőkanál méz

    Forgatáshoz:

    • vaníliás porcukor

    Diós töltelékhez:

    • 12,5 dkg darált dió
    • 3 dkg kristálycukor
    • 40 ml tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál méz

    Gesztenyés töltelékhez:

    • 33 dkg gesztenyemassza
    • 1 narancs reszelét héja és leve
    • kb 5 dkg puha vaj
    • kevés fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 30 percet pihentetjük hűtőben.

    A töltelékhez a tejet a cukorral, mézzel, citrommal feltesszük egy lábasban melegedni. Amikor a cukor elolvadt elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a mákot. Lefedve kihűtjük.

    A tésztát lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és a felőlünk lévő szélére egy csíkban tölteléket halmozunk. Hajtunk rajta egyet, majd elvágjuk a csík mentén a tésztát.

    Az egész mákos rudat falatnyi darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a falatnyi megtöltött tésztákat.

    180 fokos sütőben kb 13 perc alatt megsütjük.

    Langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

    A diós töltelék ugyanúgy készül, mint a mákos. A gesztenyéshez a hozzávalókat összekeverjük. Óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá