Omlós mákos dunna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 170 g tejföl
- 2 g élesztő
- csipet só
Mákos töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 6 dkg kristálycukor
- 150 ml tej
- 2 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál méz
Forgatáshoz:
- vaníliás porcukor
Diós töltelékhez:
- 12,5 dkg darált dió
- 3 dkg kristálycukor
- 40 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál méz
Gesztenyés töltelékhez:
- 33 dkg gesztenyemassza
- 1 narancs reszelét héja és leve
- kb 5 dkg puha vaj
- kevés fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 30 percet pihentetjük hűtőben.
A töltelékhez a tejet a cukorral, mézzel, citrommal feltesszük egy lábasban melegedni. Amikor a cukor elolvadt elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a mákot. Lefedve kihűtjük.
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és a felőlünk lévő szélére egy csíkban tölteléket halmozunk. Hajtunk rajta egyet, majd elvágjuk a csík mentén a tésztát.
Az egész mákos rudat falatnyi darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a falatnyi megtöltött tésztákat.
180 fokos sütőben kb 13 perc alatt megsütjük.
Langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
A diós töltelék ugyanúgy készül, mint a mákos. A gesztenyéshez a hozzávalókat összekeverjük. Óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »