Hozzávalók:
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Forgatáshoz:
Diós töltelékhez:
Gesztenyés töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 30 percet pihentetjük hűtőben.
A töltelékhez a tejet a cukorral, mézzel, citrommal feltesszük egy lábasban melegedni. Amikor a cukor elolvadt elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a mákot. Lefedve kihűtjük.
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és a felőlünk lévő szélére egy csíkban tölteléket halmozunk. Hajtunk rajta egyet, majd elvágjuk a csík mentén a tésztát.
Az egész mákos rudat falatnyi darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a falatnyi megtöltött tésztákat.
180 fokos sütőben kb 13 perc alatt megsütjük.
Langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
A diós töltelék ugyanúgy készül, mint a mákos. A gesztenyéshez a hozzávalókat összekeverjük. Óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.