Mákos mézes krémes recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szódabikarbóna
- szükség esetén tej
Krém:
- 8 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.
A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk és mindegyiket lisztezett felületen 20 * 30 cm -es lapokká kinyújtjuk (egyszerűbb, ha előre, méretre vágott sütőpapíron nyújtjuk).
A lapokat tepsi hátán egyesével, 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük.
Krém:
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport a cukorral és még forrón hozzákeverjük a mákot, a citromhéjat és kihűtjük (hogy a teteje ne bőrőzzön be, fedjük le folpackkal).
A kihűlt pudingos keveréket alaposan habosítsuk ki a vajjal.
Összeállítás:
A lapokat töltsük be a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. Tetejét mintázhatjuk hullámvonalakkal.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.