Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos mézes krémes recept

Mákos mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 8 dkg porcukor
    • 12 dkg vaj vagy margarin
    • 3 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • szükség esetén tej

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg darált mák
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.

    A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk.

    A tésztát 3 részre osztjuk és mindegyiket lisztezett felületen 20 * 30 cm -es lapokká kinyújtjuk (egyszerűbb, ha előre, méretre vágott sütőpapíron nyújtjuk).

    A lapokat tepsi hátán egyesével, 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük.

    Krém:

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport a cukorral és még forrón hozzákeverjük a mákot, a citromhéjat és kihűtjük (hogy a teteje ne bőrőzzön be, fedjük le folpackkal).

    A kihűlt pudingos keveréket alaposan habosítsuk ki a vajjal.

    Összeállítás:

    A lapokat töltsük be a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. Tetejét mintázhatjuk hullámvonalakkal.

    Egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá