Lakodalmas diós szelet recept
Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl rum vagy rum aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük.
A töltelékhez az egész tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Ezután hozzákeverjük a rumot (vagy rumaromát) és a darált diót. A masszát az alsó tésztalapra simítjuk, majd befedjük a másik lappal.
A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a sütő, mert a tészta könnyen felpúposodik.
Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk csokimázzal is.
Tipp
Ez egy régi, egyszerű, de nagyszerű sütemény. Anyósomtól tanultam, aki régen lakodalmakba is sütötte. A tetejére általában porcukrot szórok, bár ez most épp csokimázzal készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









