Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lakodalmas diós szelet recept

Lakodalmas diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • pici só
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 28 dkg porcukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl rum vagy rum aroma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg darált dió

    Elkészítése

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük.

    A töltelékhez az egész tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral körülbelül 10 perc alatt kemény habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a rumot (vagy rumaromát) és a darált diót. A masszát az alsó tésztalapra simítjuk, majd befedjük a másik lappal.

    A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a sütő, mert a tészta könnyen felpúposodik.

    Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk csokimázzal is.

    Tipp

    Ez egy régi, egyszerű, de nagyszerű sütemény.  Anyósomtól tanultam, aki régen lakodalmakba is sütötte. A tetejére általában porcukrot szórok, bár ez most épp csokimázzal készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek