Francia mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
Mézes laphoz:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Mákos piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg darálatlan mák
Krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 7 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A mákos piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a mákot. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egész masszát csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »