Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós holdas sütemény recept

Diós holdas sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin (olvasztott)
    • csipet só
    • 2 mk szódabikarbóna
    • 2 mk sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • annyi tej, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk

    Tetejére:

    • 25 dkg cukor
    • 28 dkg darát dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 ek víz
    • a tészta lekenéséhez sárgabaracklekvár

    Elkészítése: Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát (én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg és nehogy megégjen). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 percig sütjük, majd kihűtjük.

    A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a vizet és az egészet jól összekeverjük.

    A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát és megint visszatesszük a sütőbe sülni (ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni) 180 fokra kb 20 percre

    Ha megsült a diós hab a tetején, langyosra hűtjük és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórjuk.

    Jó étvágyat kívánok! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá