Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése: Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát (én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg és nehogy megégjen). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 percig sütjük, majd kihűtjük.
A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a vizet és az egészet jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát és megint visszatesszük a sütőbe sülni (ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni) 180 fokra kb 20 percre
Ha megsült a diós hab a tetején, langyosra hűtjük és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórjuk.
Jó étvágyat kívánok! :)