Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-almás-túrós lepény recept

Mákos-almás-túrós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg világos tönkölybúza-, vagy finomliszt
    • 18 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 7 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mákos töltelékhez:

    • 20 dkg darált mák
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg búzadara
    • 7,5 dkg cukor
    • 2,5 dkg vaj

    Túrós töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 narancs héja és leve
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 30 dkg alma (tisztítva mérve)

    Tetejére:

    • 2 dkg szeletelt mogyoró/mandula (opcionális)

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.

    Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk (vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk). A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe igazgatjuk.

    A töltelék elkészítéséig tegyük a tepsit hűtőbe.

    Mákos töltelék elkészítése:

    A tejet elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a mákot. Folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

    Túrós töltelék elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a tojássárgával, a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával jól kikeverjük. Belekeverjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a kockázott almával a túrós masszába keverjük.

    Összeállítás:

    A lehűlt tésztára tesszük a mákos töltelék felét, majd ráterítjük az összes túrós tölteléket, végül a maradék mákos tölteléket foltokban elhelyezzük rajta. A vágott mogyoróval megszórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá