Hozzávalók:
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk (vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk). A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe igazgatjuk.
A töltelék elkészítéséig tegyük a tepsit hűtőbe.
A tejet elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a mákot. Folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a tojássárgával, a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával jól kikeverjük. Belekeverjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a kockázott almával a túrós masszába keverjük.
A lehűlt tésztára tesszük a mákos töltelék felét, majd ráterítjük az összes túrós tölteléket, végül a maradék mákos tölteléket foltokban elhelyezzük rajta. A vágott mogyoróval megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt megsütjük.