Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes csokikocka recept

Majonézes csokikocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 200 g porcukor
    • 45 g kakaópor
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 240 g víz (kb 210 ml)
    • 230 g majonéz
    • 1 teáskanál vaníliakivonat

    Mázhoz:

    • 170 g étcsokoládé
    • 2 dl tejszín (30 %-os)
    • durvára vágott dió vagy mogyoró
    • tejszínhab (opcionális)

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

    Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézt, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.

    Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva, már nem ragad rá a massza.

    A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.

    A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá