Majonézes csokikocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Majonézes csokikocka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g finomliszt
  • 200 g porcukor
  • 45 g kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 240 g víz (kb 210 ml)
  • 230 g majonéz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Mázhoz:

  • 170 g étcsokoládé
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • durvára vágott dió vagy mogyoró
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézt, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.

Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva, már nem ragad rá a massza.

A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.

A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.