Magyar szelet recept

Hozzávalók egy 20*20 cm-es tepsihez vagy formához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 csepp zöld ételfesték (jó minőségű)
Krém:
- 5 dl meggle cukrászhab
- 25 dkg túró
- 8 csepp citromaroma
- 4 ek szamócadzsem
Tetejére:
- 1 csomag piros tortazselé
- 2 dl víz
Elkészítése:
A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.
Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).
A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Mikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.
A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és hozzáadjuk a vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni.
A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Amikor a zselé megdermedt, akkor szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »