Magyar szelet recept

Hozzávalók egy 20*20 cm-es tepsihez vagy formához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 csepp zöld ételfesték (jó minőségű)
Krém:
- 5 dl meggle cukrászhab
- 25 dkg túró
- 8 csepp citromaroma
- 4 ek szamócadzsem
Tetejére:
- 1 csomag piros tortazselé
- 2 dl víz
Elkészítése:
A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.
Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).
A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Mikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.
A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és hozzáadjuk a vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni.
A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Amikor a zselé megdermedt, akkor szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »