Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyar szelet recept

Magyar szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*20 cm-es tepsihez vagy formához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 5 csepp zöld ételfesték (jó minőségű)

    Krém:

    • 5 dl meggle cukrászhab
    • 25 dkg túró
    • 8 csepp citromaroma
    • 4 ek szamócadzsem

    Tetejére:

    • 1 csomag piros tortazselé
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.

    Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).

    A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Mikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.

    Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.

    A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és hozzáadjuk a vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni.

    A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Amikor a zselé megdermedt, akkor szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá