Mágnás-diós szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban. A nagyobbik adagot kinyújtjuk közepes tepsi méretűre, és belesimítjuk a tepsibe. Megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót. A diós tölteléket a lekvárra simítjuk. A maradék tésztából rácsokat formázunk, és a sütemény tetejére tesszük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »