Mágnás-diós szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban. A nagyobbik adagot kinyújtjuk közepes tepsi méretűre, és belesimítjuk a tepsibe. Megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót. A diós tölteléket a lekvárra simítjuk. A maradék tésztából rácsokat formázunk, és a sütemény tetejére tesszük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »