Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macskaszem (pávaszem, bagolyszem) recept

Macskaszem (pávaszem, bagolyszem)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finom liszt
    • 20 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 6 evőkanál tej
    • 3 kockacukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 üveg meggylekvár
    • 15-20 szem meggy

    Elkészítése:

    A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.

    Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük, megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen.

    A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.

    A tekercseket szorosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá