Linzerkarika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj vagy margarin (hidegen)
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom és egy narancs héja reszelve
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál tejföl (csak, ha kell)
- 20 dkg darabos dió a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűvös helyen, fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
Ezután 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A teli korongokra baracklekvárt teszünk, amire ráhelyezzük a lyukas formákat. Tojásfehérjével megkenjük, darabos dióval megszórjuk.
180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »