Linzerkarika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj vagy margarin (hidegen)
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom és egy narancs héja reszelve
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál tejföl (csak, ha kell)
- 20 dkg darabos dió a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűvös helyen, fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
Ezután 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A teli korongokra baracklekvárt teszünk, amire ráhelyezzük a lyukas formákat. Tojásfehérjével megkenjük, darabos dióval megszórjuk.
180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »