Isler recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g porcukor
- 200 g vaj
- 280 g búzaliszt (BL 55)
Továbbá:
- 100 g darált dió vagy mandula
- étcsoki olajjal olvasztva
- pikáns lekvár (barack, málna, ribizli, ki mivel szeretné)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amint összeáll, már jó is. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a nyújtásnál töredezni fog.
Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 15 percet. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra.
Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a korongokat és 5-10 (sütőfüggő) perc alatt megsütjük. Mikor a széle már kezd a korongoknak barnulni, már jó.
Ha teljesen kihűltek a korongocskáink, megkenjük őket valamilyen pikáns lekvárral. Pár órát vagy másnapig állni hagyjuk az islereket.
Gőz fölött felolvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszítjük. Én az étcsokit még olvasztott tejcsokival és pisztáciával díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »