Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt linzer recept

Göngyölt linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • fél csomag sütőpor
    • 5 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Krém:

    • lekvár
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg darált mák
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 kávéskanál mandulaaroma

    Csoki bevonat:

    • 2 evőkanál kakaópor
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál olaj
    • 5 evőkanál víz
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót.

    Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm.

    Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket.

    A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük.

    A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg.

    Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá