Göngyölt linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Göngyölt linzer

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Krém:

  • lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál mandulaaroma

Csoki bevonat:

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót.

Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm.

Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket.

A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük.

A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg.

Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.