Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csillagpiramis recept

Csillagpiramis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók az omlós tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg lágy vaj vagy margarin
    • 7-8 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 evőkanál rum
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált dió

    A töltelékhez és a díszítéshez:

    • 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:
    Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
    Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit.
    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
    A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
    Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk.
    Egy-egy pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik – a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.
    Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.
    Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá