Lido szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a fehér tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek étolaj
Hozzávalók a barna tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 2 ek étolaj
Párizsi krém:
- 15 dkg cukor
- 7 dkg kakaó
- 2 dl tejszín
- 20 dkg margarin
Vaníliakrém:
- 1 cs. vaníliaízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
Tojáshab:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük.
A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, ezután a kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.
A vanília krémhez a pudingport a tojások sárgájával és a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött jó kemény habosra főzzük.
A fehér tésztára rákenjük a párizsi krémet, annak tetejére a vaníliakrémet, majd rátesszük a barna tésztát. Ezután rákenjük a felvert tojáshabot. A tetejére csokoládét reszelünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »