Lido szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a fehér tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek étolaj
Hozzávalók a barna tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 2 ek étolaj
Párizsi krém:
- 15 dkg cukor
- 7 dkg kakaó
- 2 dl tejszín
- 20 dkg margarin
Vaníliakrém:
- 1 cs. vaníliaízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
Tojáshab:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük.
A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, ezután a kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.
A vanília krémhez a pudingport a tojások sárgájával és a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött jó kemény habosra főzzük.
A fehér tésztára rákenjük a párizsi krémet, annak tetejére a vaníliakrémet, majd rátesszük a barna tésztát. Ezután rákenjük a felvert tojáshabot. A tetejére csokoládét reszelünk.