Leveles almás recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Lekenéshez:
- olvasztott zsír
Töltelékhez:
- 1 kg fűszerezett, párolt alma
- 2 ek búzadara
Elkészítése:
Sütés előtti napon vagy pár órával előtte beegyúrod a tésztát és készíthetsz belőle édes és sós sütit is!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.
A tésztába se só se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
A töltelékhez hozzákeverjük a búzadarát. Most szerencsés helyzetben voltam, mivel télire sok párolt almát tettem el üvegbe, így most csak ki kellett nyitni az üveget.
A tésztát elfelezzük, majd az egyik kinyújtott tésztát 23*34 cm–es tepsibe tesszük, amit sütőpapírral előtte kibélelünk.
Megszórjuk a búzadarával, majd a tölteléket elterítjük rajta egyenletesen, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával pár helyen megszurkáljuk, majd 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »