Leveles almás recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Lekenéshez:
- olvasztott zsír
Töltelékhez:
- 1 kg fűszerezett, párolt alma
- 2 ek búzadara
Elkészítése:
Sütés előtti napon vagy pár órával előtte beegyúrod a tésztát és készíthetsz belőle édes és sós sütit is!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.
A tésztába se só se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
A töltelékhez hozzákeverjük a búzadarát. Most szerencsés helyzetben voltam, mivel télire sok párolt almát tettem el üvegbe, így most csak ki kellett nyitni az üveget.
A tésztát elfelezzük, majd az egyik kinyújtott tésztát 23*34 cm–es tepsibe tesszük, amit sütőpapírral előtte kibélelünk.
Megszórjuk a búzadarával, majd a tölteléket elterítjük rajta egyenletesen, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával pár helyen megszurkáljuk, majd 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!