Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles almás recept

Leveles almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Lekenéshez:

    • olvasztott zsír

    Töltelékhez:

    • 1 kg fűszerezett, párolt alma
    • 2 ek búzadara

    Elkészítése:

    Sütés előtti napon vagy pár órával előtte beegyúrod a tésztát és készíthetsz belőle édes és sós sütit is!

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.

    Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.

    A tésztába se só se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

    A töltelékhez hozzákeverjük a búzadarát. Most szerencsés helyzetben voltam, mivel télire sok párolt almát tettem el üvegbe, így most csak ki kellett nyitni az üveget.

    A tésztát elfelezzük, majd az egyik kinyújtott tésztát 23*34 cm–es tepsibe tesszük, amit sütőpapírral előtte kibélelünk.

    Megszórjuk a búzadarával, majd a tölteléket elterítjük rajta egyenletesen, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
    Villával pár helyen megszurkáljuk, majd 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Langyosra hűtve szeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá