Lemon bar – Az amerikai citromos süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 21*21 cm-es sütőformához:
Alap:
- 125 g finomliszt
- 110 g vaj vagy margarin
- 60 g kristálycukor
- csipet só
Citromkrém:
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk morzsás állagúra, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral fehéredésig, majd a lisztet és a citrom héját is hozzáadjuk, végül a citromlevet dolgozzuk bele.
A sütőből kivett forró tészrára ráöntjük a citromos krémet és további 15-17 percig sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük és és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.