Lemon bar – Az amerikai citromos süti recept

Hozzávalók egy 21*21 cm-es sütőformához:
Alap:
- 125 g finomliszt
- 110 g vaj vagy margarin
- 60 g kristálycukor
- csipet só
Citromkrém:
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk morzsás állagúra, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral fehéredésig, majd a lisztet és a citrom héját is hozzáadjuk, végül a citromlevet dolgozzuk bele.
A sütőből kivett forró tészrára ráöntjük a citromos krémet és további 15-17 percig sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük és és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »