Lemon bar – Az amerikai citromos süti recept

Hozzávalók egy 21*21 cm-es sütőformához:
Alap:
- 125 g finomliszt
- 110 g vaj vagy margarin
- 60 g kristálycukor
- csipet só
Citromkrém:
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk morzsás állagúra, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral fehéredésig, majd a lisztet és a citrom héját is hozzáadjuk, végül a citromlevet dolgozzuk bele.
A sütőből kivett forró tészrára ráöntjük a citromos krémet és további 15-17 percig sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük és és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »