Lemon bar recept

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 22,5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 6 ek liszt
- 2 citrom reszelt héja
- 1,25 dl frissen facsart citromlé
Tetejére:
- 15 dkg vegyes apró, savanykás gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a reszelt citrom héját.
Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya került rá) és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!
A krémnek „remegősnek” kell lennie.
Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »