Lemon bar recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 22,5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 6 ek liszt
- 2 citrom reszelt héja
- 1,25 dl frissen facsart citromlé
Tetejére:
- 15 dkg vegyes apró, savanykás gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a reszelt citrom héját.
Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya került rá) és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!
A krémnek „remegősnek” kell lennie.
Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










