Tarpai porlós recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 23*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 evőkanál olvasztott sertészsír
- 0,5 csomag szalalkáli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A cukrot és a diót összekeverjük.
A tespit sütőpapírral béleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük, majd megkenjük jó bőven a lekvárral. Rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.
A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit. Villával az aljáig megszurkáljuk és ráaszórjuk a maradék diót.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.