Tarpai porlós recept

Hozzávalók egy 23*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 evőkanál olvasztott sertészsír
- 0,5 csomag szalalkáli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A cukrot és a diót összekeverjük.
A tespit sütőpapírral béleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük, majd megkenjük jó bőven a lekvárral. Rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.
A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit. Villával az aljáig megszurkáljuk és ráaszórjuk a maradék diót.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »