Tarpai porlós recept

Hozzávalók egy 23*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 evőkanál olvasztott sertészsír
- 0,5 csomag szalalkáli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A cukrot és a diót összekeverjük.
A tespit sütőpapírral béleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük, majd megkenjük jó bőven a lekvárral. Rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.
A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit. Villával az aljáig megszurkáljuk és ráaszórjuk a maradék diót.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »