Papagájszem recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 mk őrölt fahéj
- 10 dkg meggylekvár
- 2 dkg porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük,majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt(1 ek tejföl kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk.
A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk.
A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben,közepes tűznél kb 15 percig sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »