Kétszínű sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kk szalalkáli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 150 g tejföl
Kakaós rész:
- 2 ek kakaópor
Továbbá:
- 1 db 20×30 cm-es tepsi, vajjal kikenve
Töltelék:
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik marad sárgán, a másik részbe belegyúrjuk a kakaóport.
A barna tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval és befedjük a sárga lappal. Megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk kakaós olvasztott csokoládéval és a fehér csokit rácsurgatjuk. Egy recés kés segítségével a fehér csokoládét a barnába “fésülgetjük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »