Kétszínű sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kk szalalkáli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 150 g tejföl
Kakaós rész:
- 2 ek kakaópor
Továbbá:
- 1 db 20×30 cm-es tepsi, vajjal kikenve
Töltelék:
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik marad sárgán, a másik részbe belegyúrjuk a kakaóport.
A barna tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval és befedjük a sárga lappal. Megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk kakaós olvasztott csokoládéval és a fehér csokit rácsurgatjuk. Egy recés kés segítségével a fehér csokoládét a barnába “fésülgetjük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »











