Lekváros linzerek recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg zsír (sertés)
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej ( kevés, csak annyi, amennyivel rugalmas tésztát kapunk)
- lekvár (sárgabarack)
Elkészítése:
A hozzávalókból, kevés tej hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk és bármilyen formájú kis szaggatóval kiszúrjuk.
180 fokos sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
2-2-őt baracklekvárral összeragasztunk. Tetejére porcukrot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »