Lekváros linzerek recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg zsír (sertés)
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej ( kevés, csak annyi, amennyivel rugalmas tésztát kapunk)
- lekvár (sárgabarack)
Elkészítése:
A hozzávalókból, kevés tej hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk és bármilyen formájú kis szaggatóval kiszúrjuk.
180 fokos sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
2-2-őt baracklekvárral összeragasztunk. Tetejére porcukrot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »