Lekváros kevert süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*17 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 23 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg cukor
- 25 dkg lekvár
- 1 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl víz
Máz:
- 8 dkg lekvár
- 1,5 dkg kakaópor
- 1,5 dkg méz
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Elkészítése:
A vizet, olajat és a lekvárt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük a masszát.
A tepsit sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszát. Ha kicsi tepsiben sütjük, akkor szép magas lesz. Minél nagyobb a tepsi mérete, annál laposabb lesz a sütemény.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha nagyobb a tepsi, akkor kevesebb idő is elég. Végezzünk tűpróbát!
Rácsra tesszük a megsült tésztát, amíg elkészítjük a mázat.
A máz hozzávalóit egy kicsi edénybe mérjük és összemelegítjük. A tésztára simítjuk és megárjuk, amíg kihűl, utána szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »