Lekváros kevert süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*17 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 23 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg cukor
- 25 dkg lekvár
- 1 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl víz
Máz:
- 8 dkg lekvár
- 1,5 dkg kakaópor
- 1,5 dkg méz
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Elkészítése:
A vizet, olajat és a lekvárt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük a masszát.
A tepsit sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszát. Ha kicsi tepsiben sütjük, akkor szép magas lesz. Minél nagyobb a tepsi mérete, annál laposabb lesz a sütemény.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha nagyobb a tepsi, akkor kevesebb idő is elég. Végezzünk tűpróbát!
Rácsra tesszük a megsült tésztát, amíg elkészítjük a mázat.
A máz hozzávalóit egy kicsi edénybe mérjük és összemelegítjük. A tésztára simítjuk és megárjuk, amíg kihűl, utána szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »