Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajos szelet recept

Lajos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 35 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg darált keksz
    • 12 g sütőpor
    • 4 evőkanál víz

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl tej
    • 3 púpozott evőkanál liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 25 dkg cukor
    • 5 dkg csokoládé
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 3 dl tejszínhab

    A díszítéshez:

    • 2 teáskanál csokoládé ízű pudingpor
    • 3 teáskanál cukor
    • 2 teáskanál étolaj
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert diót. A masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.

    Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.

    A krémhez a tojás sárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük, majd a kihűlt süteményen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük, nem simítjuk el teljesen.

    A csokis pudingport a cukorral, olajjal,v ízzel felfőzzük és langyosan a tejszínre csurgatjuk és egy villával a tejszínbe fésüljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá