Lajos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg darált keksz
  • 12 g sütőpor
  • 4 evőkanál víz

Krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dl tejszínhab

A díszítéshez:

  • 2 teáskanál csokoládé ízű pudingpor
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítése:

A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert diót. A masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.

A krémhez a tojás sárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük, majd a kihűlt süteményen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük, nem simítjuk el teljesen.

A csokis pudingport a cukorral, olajjal,v ízzel felfőzzük és langyosan a tejszínre csurgatjuk és egy villával a tejszínbe fésüljük.