Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették

- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs puncs pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
- 1 ek rum vagy aroma
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
Tetejére:
- csokimáz (10 dkg étcsoki és 70 g tejszín, 40 g fehércsoki és 20 g tejszín a díszítéshez)
Elkészítése:
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, tojásokat, cukrot, mézet, kakaóport és a szódabikarbónát.
A lisztet egy edénybe mérjük és a kakaós keveréket ráöntjük. Elkezdjük összedolgozni kanállal vagy spatulával és amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel összegyúrjuk. Vigyázat, ragadni fog a tészta!
Lisztezett felületen 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Mindegyik tésztacipót lisztezett felületen kinyújtjuk kb 20*30 cm-es lappá és tepsi hátán 190 fokon sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A krémekhez a cukrot és pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A puncsoshoz hozzáadjuk a rumot vagy aromát. Még langyosan mindkét ízű pudingot kihabosítjuk a vajjal vagy margarinnal.
Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a puncsos krémet, lapot teszünk rá és erre kenjük a vaníliás krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
Nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük. Amint a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »