Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs puncs pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
- 1 ek rum vagy aroma
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
Tetejére:
- csokimáz (10 dkg étcsoki és 70 g tejszín, 40 g fehércsoki és 20 g tejszín a díszítéshez)
Elkészítése:
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, tojásokat, cukrot, mézet, kakaóport és a szódabikarbónát.
A lisztet egy edénybe mérjük és a kakaós keveréket ráöntjük. Elkezdjük összedolgozni kanállal vagy spatulával és amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel összegyúrjuk. Vigyázat, ragadni fog a tészta!
Lisztezett felületen 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Mindegyik tésztacipót lisztezett felületen kinyújtjuk kb 20*30 cm-es lappá és tepsi hátán 190 fokon sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A krémekhez a cukrot és pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A puncsoshoz hozzáadjuk a rumot vagy aromát. Még langyosan mindkét ízű pudingot kihabosítjuk a vajjal vagy margarinnal.
Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a puncsos krémet, lapot teszünk rá és erre kenjük a vaníliás krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
Nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük. Amint a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









