Lajcsi szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Csoki máz:
- 4 kanál cukor
- 3 kanál víz
- 2 nagy kanál kakaó
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A liszt kivételével a többi alapanyagot gőz felett 5 percig főzzük, majd levesszük a gőzről és 40 dkg lisztet keverünk bele.
Ebből 3 db süteménylapot sütünk..
Krém:
Vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, sűrűre főzünk.
Puncs pudingport ugyanígy készítjük el
A margarint 15 dkg cukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt az elkészült rámás krémet elosztjuk a 2 pudingban majd habosra keverjük az egészet.
Csokimáz:
A csokimáz hozzávalót összefőzzük, majd a 10 dkg vajat elkeverünk benne.
Összeállítjuk a süteményt az alsó lapra kerül a vaníliás pudingkrém majd a következőre a puncskrém. Lefedjük a harmadik süteménylappal majd a csokoládémázat szépen elsimítjuk rajta.
Másnap fogyasztható, ha meg puhultak a lapok.
Tipp:
Nagyon gyorsan kell tésztával dolgozni, mert hamar keményedik. A még meleg kakaós masszába apránként kell a lisztet adagolni és azonnal kézzel belenyúlni és tésztát gyúrni belőle. Nekem az vált be, hogy a sütőpapírt leszabom a tepsi méretére és azon nyújtom ki a lapokat.
Így nem ragad le annyira, de ha mégis akkor könnyebb leszedni a sütőpapiról, mint a gyúródeszkáról .Ha kihagyod a mézet a tésztájából, akkor sem történik semmi így kicsit könnyebben nyújtható és pár óra múlva megpuhulnak a lapok és lehet enni.