Lajcsi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 puncs pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Csoki máz:
- 4 kanál cukor
- 3 kanál víz
- 2 nagy kanál kakaó
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A liszt kivételével a többi alapanyagot gőz felett 5 percig főzzük, majd levesszük a gőzről és 40 dkg lisztet keverünk bele.
Ebből 3 db süteménylapot sütünk..
Krém:
Vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, sűrűre főzünk.
Puncs pudingport ugyanígy készítjük el
A margarint 15 dkg cukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt az elkészült rámás krémet elosztjuk a 2 pudingban majd habosra keverjük az egészet.
Csokimáz:
A csokimáz hozzávalót összefőzzük, majd a 10 dkg vajat elkeverünk benne.
Összeállítjuk a süteményt az alsó lapra kerül a vaníliás pudingkrém majd a következőre a puncskrém. Lefedjük a harmadik süteménylappal majd a csokoládémázat szépen elsimítjuk rajta.
Másnap fogyasztható, ha meg puhultak a lapok.
Tipp:
Nagyon gyorsan kell tésztával dolgozni, mert hamar keményedik. A még meleg kakaós masszába apránként kell a lisztet adagolni és azonnal kézzel belenyúlni és tésztát gyúrni belőle. Nekem az vált be, hogy a sütőpapírt leszabom a tepsi méretére és azon nyújtom ki a lapokat.
Így nem ragad le annyira, de ha mégis akkor könnyebb leszedni a sütőpapiról, mint a gyúródeszkáról .Ha kihagyod a mézet a tésztájából, akkor sem történik semmi így kicsit könnyebben nyújtható és pár óra múlva megpuhulnak a lapok és lehet enni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »