Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • 2 csapott evőkanál kakaó
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 puncs pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Csoki máz:

  • 4 kanál cukor
  • 3 kanál víz
  • 2 nagy kanál kakaó
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

Tészta:

A liszt kivételével a többi alapanyagot gőz felett 5 percig főzzük, majd levesszük a gőzről és 40 dkg lisztet keverünk bele.

Ebből 3 db süteménylapot sütünk..

Krém:

Vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, sűrűre főzünk.

Puncs pudingport ugyanígy készítjük el

A margarint 15 dkg cukorral habosra keverjük.

Ha kihűlt az elkészült rámás krémet elosztjuk a 2 pudingban majd habosra keverjük az egészet.

Csokimáz:

A csokimáz hozzávalót összefőzzük, majd a 10 dkg vajat elkeverünk benne.

Összeállítjuk a süteményt az alsó lapra kerül a vaníliás pudingkrém majd a következőre a puncskrém. Lefedjük a harmadik süteménylappal majd a csokoládémázat szépen elsimítjuk rajta.

Másnap fogyasztható, ha meg puhultak a lapok.

Tipp:

Nagyon gyorsan kell tésztával dolgozni, mert hamar keményedik. A még meleg kakaós masszába apránként kell a lisztet adagolni és azonnal kézzel belenyúlni és tésztát gyúrni belőle. Nekem az vált be, hogy a sütőpapírt leszabom a tepsi méretére és azon nyújtom ki a lapokat.

Így nem ragad le annyira, de ha mégis akkor könnyebb leszedni a sütőpapiról, mint a gyúródeszkáról .Ha kihagyod a mézet a tésztájából, akkor sem történik semmi így kicsit könnyebben nyújtható és pár óra múlva megpuhulnak a lapok és lehet enni.