Lajcsi keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta:
Gőz felett összeolvasztjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mézet, kakaóport, cukrot és a tojásokat. Amikor már teljesen homogén, akkor levesszük a gőzről és hátjük pár percet.
Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket és először spatulával keverjük, majd kézzel összeállítjuk a tésztát. Hagyjuk kihűlni hideg helyen, hogy ne ragadjon.
Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majs tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Sütés:
180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mielőtt kiszednénk a tepsiből, hűtsük ki teljesen, mert melegen még puha, képlékeny a tészta.
Vaníliás krém:
A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.
Puncsos krém:
A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd minden harmadik kekszet belemártunk és kókuszt szórunk rá addig, amíg a csoki meg nem köt rajta. Hideg helyre tesszük, amíg megdermed a máz.
Az elkészített krémeket külön-külön csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük.
Az alsó kekszre nyomunk az egyik krémből. Ráteszünk egy másik kekszet és kissé rányomjuk, majd arra a másik krémből nyomunk és arra a csoki bevonatos kekszet tesszük, amit szintén kissé rányomunk a krémre.
Nekem ebből az adagból, ezzel a formával 30 darab kekszem lett.
Kellhet 2-3 nap, mire teljesen megpuhul a keksz. Várjunk türelmesen. :)
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »