Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi keksz recept

Lajcsi keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 kiskanál szódabikarbóna

    Vaníliás krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg puha vaj

    Puncsos krém:

    • 1 cs puncsos pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg puha vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek olaj
    • 2-3 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Tészta:

    Gőz felett összeolvasztjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mézet, kakaóport, cukrot és a tojásokat. Amikor már teljesen homogén, akkor levesszük a gőzről és hátjük pár percet.

    Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket és először spatulával keverjük, majd kézzel összeállítjuk a tésztát. Hagyjuk kihűlni hideg helyen, hogy ne ragadjon.

    Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majs tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

    Sütés:

    180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mielőtt kiszednénk a tepsiből, hűtsük ki teljesen, mert melegen még puha, képlékeny a tészta.

    Vaníliás krém:

    A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.

    Puncsos krém:

    A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd minden harmadik kekszet belemártunk és kókuszt szórunk rá addig, amíg a csoki meg nem köt rajta. Hideg helyre tesszük, amíg megdermed a máz.

    Az elkészített krémeket külön-külön csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük.

    Az alsó kekszre nyomunk az egyik krémből. Ráteszünk egy másik kekszet és kissé rányomjuk, majd arra a másik krémből nyomunk és arra a csoki bevonatos kekszet tesszük, amit szintén kissé rányomunk a krémre.

    Nekem ebből az adagból, ezzel a formával 30 darab kekszem lett.

    Kellhet 2-3 nap, mire teljesen megpuhul a keksz. Várjunk türelmesen. :)

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá