Lajcsi keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 kiskanál szódabikarbóna

Vaníliás krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg puha vaj

Puncsos krém:

  • 1 cs puncsos pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg puha vaj

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek olaj
  • 2-3 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Tészta:

Gőz felett összeolvasztjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mézet, kakaóport, cukrot és a tojásokat. Amikor már teljesen homogén, akkor levesszük a gőzről és hátjük pár percet.

Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket és először spatulával keverjük, majd kézzel összeállítjuk a tésztát. Hagyjuk kihűlni hideg helyen, hogy ne ragadjon.

Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majs tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

Sütés:

180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mielőtt kiszednénk a tepsiből, hűtsük ki teljesen, mert melegen még puha, képlékeny a tészta.

Vaníliás krém:

A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.

Puncsos krém:

A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd minden harmadik kekszet belemártunk és kókuszt szórunk rá addig, amíg a csoki meg nem köt rajta. Hideg helyre tesszük, amíg megdermed a máz.

Az elkészített krémeket külön-külön csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük.

Az alsó kekszre nyomunk az egyik krémből. Ráteszünk egy másik kekszet és kissé rányomjuk, majd arra a másik krémből nyomunk és arra a csoki bevonatos kekszet tesszük, amit szintén kissé rányomunk a krémre.

Nekem ebből az adagból, ezzel a formával 30 darab kekszem lett.

Kellhet 2-3 nap, mire teljesen megpuhul a keksz. Várjunk türelmesen. :)