Hozzávalók:
Tészta:
Vaníliás krém:
Puncsos krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Gőz felett összeolvasztjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mézet, kakaóport, cukrot és a tojásokat. Amikor már teljesen homogén, akkor levesszük a gőzről és hátjük pár percet.
Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket és először spatulával keverjük, majd kézzel összeállítjuk a tésztát. Hagyjuk kihűlni hideg helyen, hogy ne ragadjon.
Lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majs tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mielőtt kiszednénk a tepsiből, hűtsük ki teljesen, mert melegen még puha, képlékeny a tészta.
A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.
A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot fűzünk. Még forrón folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Mikor már teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk.
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd minden harmadik kekszet belemártunk és kókuszt szórunk rá addig, amíg a csoki meg nem köt rajta. Hideg helyre tesszük, amíg megdermed a máz.
Az elkészített krémeket külön-külön csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük.
Az alsó kekszre nyomunk az egyik krémből. Ráteszünk egy másik kekszet és kissé rányomjuk, majd arra a másik krémből nyomunk és arra a csoki bevonatos kekszet tesszük, amit szintén kissé rányomunk a krémre.
Nekem ebből az adagból, ezzel a formával 30 darab kekszem lett.
Kellhet 2-3 nap, mire teljesen megpuhul a keksz. Várjunk türelmesen. :)