Kuszkusz édesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kuszkusz
- 30 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál tejföl
- 30 dkg meggy
- csipet fahéj
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük rá a kuszkuszra és hagyjuk állni 15 percig.
Közben a túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, a citrom levét és héját, valamint az eritritet kikeverjük, majd az elkészült kuszkuszt is hozzá adjuk.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval, verjük kemény habbá és óvatosan keverjük bele a masszába.
Egy kivajazott, 15 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd rászórjuk a fahéjas meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készül el.
Tipp:
Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de egy gombóc vanília fagylalt társaságában is remek csemege.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »