Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Makrut recept

Makrut
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1/2 kg durum dara ( én sima búza darát használtam )
    • 25 dkg vaj (margarin)
    • 2,5 dl langyos víz

    A töltelékhez:

    • 25 dkg datolya
    • 10 dkg darált mandula vagy dió vagy mogyoró (elhagyható)
    • 1 kk fahéj
    • 1/2 dl narancsvirágvíz (elhagyható)

    A sziruphoz:

    • 2 dl víz
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg méz
    • narancsvirágvíz (elhagyható)

    Elkészítése:
    A darát összemorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel közepesnél kissé lágyabb tésztát gyúrunk. Pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket (a dara dagadni fog, így a tészta kissé keményebb lesz ahogy áll. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a datolyát kimagozzuk, apróra vágjuk és masszává gyúrjuk a fahéjjal, mandulával, narancsvirágvízzel. A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A tölteléket ceruza vastagságúra nyújtjuk, végigfektetjük a tészta szélén, majd feltekerjük éppen csak annyira, hogy a tészta körbevegye a tölteléket, késsel levágjuk a csíkot. Tetejét, oldalát ellapítjuk, hogy hasáb legyen. Ferdén rombuszokat vágunk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg elfogy a tésztánk. Ha a töltelék előbb elfogy, akkor szimplán a tésztával folytatjuk, így is finom lesz.
    Bő, forró olajban arany pirosra sütjük, majd tálba szedjük. A szirupot elkészítjük, majd ráöntjük a makrutra. Jól összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Igény szerint még meglocsolhatjuk egy kis mézzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá