Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A sziruphoz:
Elkészítése:
A darát összemorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel közepesnél kissé lágyabb tésztát gyúrunk. Pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket (a dara dagadni fog, így a tészta kissé keményebb lesz ahogy áll. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a datolyát kimagozzuk, apróra vágjuk és masszává gyúrjuk a fahéjjal, mandulával, narancsvirágvízzel. A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A tölteléket ceruza vastagságúra nyújtjuk, végigfektetjük a tészta szélén, majd feltekerjük éppen csak annyira, hogy a tészta körbevegye a tölteléket, késsel levágjuk a csíkot. Tetejét, oldalát ellapítjuk, hogy hasáb legyen. Ferdén rombuszokat vágunk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg elfogy a tésztánk. Ha a töltelék előbb elfogy, akkor szimplán a tésztával folytatjuk, így is finom lesz.
Bő, forró olajban arany pirosra sütjük, majd tálba szedjük. A szirupot elkészítjük, majd ráöntjük a makrutra. Jól összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Igény szerint még meglocsolhatjuk egy kis mézzel.