Képviselőfánk süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 35*27 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3*15 dkg finomliszt
- 3*2,5 dl tej
- 3*12 dkg vaj
- 3*4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről, robotgéppel elkezdjük keverni, hogy kicsit hűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és mindegyiket jól eldolgozzuk a masszában.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik felét belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztából, felezzük el és süssünk még egy lapot.
A megmaradt tésztát töltsük habzsákba és kis fánkocskákat nyomjunk sütőpapíros tepsire, majd ezeket is süssük készre. Ha nem szeretnénk fánkokat sütni, akkor a tésztából elég két adagot keverni!
A krémhez a tejben elkeverjüka pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot a habfixálóval keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk.
A kész krém kb 3/4-ét a lapok közé töltjük. Keveset kenünk a tetejére, majd a maradékot a fánkokba töltjük. Először levágjuk a tetejüket, megtöltjük a krémmel, majd visszatesszük a kalapjukat.
A kész fánkokat a süti tetején elrendezzük. Akár kevés olvasztott csokival is meglocsolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »