Képviselőfánk süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 35*27 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3*15 dkg finomliszt
- 3*2,5 dl tej
- 3*12 dkg vaj
- 3*4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről, robotgéppel elkezdjük keverni, hogy kicsit hűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és mindegyiket jól eldolgozzuk a masszában.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik felét belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztából, felezzük el és süssünk még egy lapot.
A megmaradt tésztát töltsük habzsákba és kis fánkocskákat nyomjunk sütőpapíros tepsire, majd ezeket is süssük készre. Ha nem szeretnénk fánkokat sütni, akkor a tésztából elég két adagot keverni!
A krémhez a tejben elkeverjüka pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot a habfixálóval keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk.
A kész krém kb 3/4-ét a lapok közé töltjük. Keveset kenünk a tetejére, majd a maradékot a fánkokba töltjük. Először levágjuk a tetejüket, megtöltjük a krémmel, majd visszatesszük a kalapjukat.
A kész fánkokat a süti tetején elrendezzük. Akár kevés olvasztott csokival is meglocsolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »