Duplán diós diócska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 60-65 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 30 dkg darált keksz
- 1 ek kakaópor
- 2-3 ek baracklekvár
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott vaj
- tej
Elkészítése:
A liszteben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tészta elég lágy, ha van időnk, csomagoljuk be és 0,5-1 órára tegyük hűtőbe, ha nincs, akkor használhatjuk rögtön, csak nehezebb vele dolgozni.
1 ek zsírt vagy vajat megolvasztunk, majd kikenjük vele a formákat.
A tésztából csípjünk apró darabokat és nagyon vékonyan béleljük ki vele a formákat. Ne tegyünk bele sok tésztát, különben nem lesz hely a tölteléknek!
A betöltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra melegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Ha langyos, akkor a fomákat egyenként óvatosan a tepsihez ütögetjük és kiszedjük a megsült tésztát. Ekkor a formákat már nem kell újra kikenni zsiradékkal, tölthetjük bele a következő adag tésztát.
A krémhez a kekszet elkeverjük a kakaóporral, porcukorral, dióval. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, olvasztott vajat, rumaromát, majd az egészet jól összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen a massza.
A diócskákat megtöltjük a krémmel és 2-2-őt összeragasztunk, majd porcukorral jól megszórjuk.
Letakarva hűvös helyre tesszük. Másnapra szuperül összepuhulnak.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »