Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-diós ostya recept

Citromos-diós ostya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26*29 cm-es tepsihez:

    Ganache:

    • 300 g fehércsokoládé
    • 150 ml habtejszín

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál finomliszt

    Krém:

    • 130 g margarin
    • 120 g csokoládé
    • 10 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál víz
    • 5 evőkanál citromlé
    • 200 g darált dió
    • egy citrom lereszelt héja

    Töltéshez:

    • 2 nagy ostyalap

    Elkészítése:

    A fehércsokira ráöntjük a felforrósított tejszínt éa addig keverjük, amíg az egész massza homogén nem lesz. Ezután félretesszük.

    Elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral felverjük robotgéppel kb 8-10 perc alatt, majd hozzászitáljuk a lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.

    Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kihűtjük a lapot. Ha kihűlt, akkor az ostyákat egy recés késsel a piskóta méretére vágjuk.

    A krémhez a vajat, csokit, cukrot, vizet, citromlevet összeforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a diót és a citrom héját, majd elkeverjük az egészet.

    Összeállítás:

    Az egyik ostyára rákenjük a diós krém felét, elsimítjuk, majd ráöntjük a fehércsoki ganache felét és ezt is elkenjük. Erre rátesszük a piskótát. A piskótára rákenjük a maradék fehércsokis ganache-t.

    A másik ostyára simítjuk a maradék diós krémet, majd krémmel lefelé ráfordítjuk a fehércsokis piskótára. Kissé rányomkodjuk, majd nehezéket teszünk rá.

    Másnap egy éles, recés késsel vagy egy konyhai tapétavágóval egyforma szeletekre vágjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá