Citromos-diós ostya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26*29 cm-es tepsihez:
Ganache:
- 300 g fehércsokoládé
- 150 ml habtejszín
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
Krém:
- 130 g margarin
- 120 g csokoládé
- 10 evőkanál cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 evőkanál citromlé
- 200 g darált dió
- egy citrom lereszelt héja
Töltéshez:
- 2 nagy ostyalap
Elkészítése:
A fehércsokira ráöntjük a felforrósított tejszínt éa addig keverjük, amíg az egész massza homogén nem lesz. Ezután félretesszük.
Elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral felverjük robotgéppel kb 8-10 perc alatt, majd hozzászitáljuk a lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kihűtjük a lapot. Ha kihűlt, akkor az ostyákat egy recés késsel a piskóta méretére vágjuk.
A krémhez a vajat, csokit, cukrot, vizet, citromlevet összeforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a diót és a citrom héját, majd elkeverjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik ostyára rákenjük a diós krém felét, elsimítjuk, majd ráöntjük a fehércsoki ganache felét és ezt is elkenjük. Erre rátesszük a piskótát. A piskótára rákenjük a maradék fehércsokis ganache-t.
A másik ostyára simítjuk a maradék diós krémet, majd krémmel lefelé ráfordítjuk a fehércsokis piskótára. Kissé rányomkodjuk, majd nehezéket teszünk rá.
Másnap egy éles, recés késsel vagy egy konyhai tapétavágóval egyforma szeletekre vágjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »