Citromos-diós ostya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26*29 cm-es tepsihez:
Ganache:
- 300 g fehércsokoládé
- 150 ml habtejszín
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
Krém:
- 130 g margarin
- 120 g csokoládé
- 10 evőkanál cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 evőkanál citromlé
- 200 g darált dió
- egy citrom lereszelt héja
Töltéshez:
- 2 nagy ostyalap
Elkészítése:
A fehércsokira ráöntjük a felforrósított tejszínt éa addig keverjük, amíg az egész massza homogén nem lesz. Ezután félretesszük.
Elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral felverjük robotgéppel kb 8-10 perc alatt, majd hozzászitáljuk a lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kihűtjük a lapot. Ha kihűlt, akkor az ostyákat egy recés késsel a piskóta méretére vágjuk.
A krémhez a vajat, csokit, cukrot, vizet, citromlevet összeforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a diót és a citrom héját, majd elkeverjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik ostyára rákenjük a diós krém felét, elsimítjuk, majd ráöntjük a fehércsoki ganache felét és ezt is elkenjük. Erre rátesszük a piskótát. A piskótára rákenjük a maradék fehércsokis ganache-t.
A másik ostyára simítjuk a maradék diós krémet, majd krémmel lefelé ráfordítjuk a fehércsokis piskótára. Kissé rányomkodjuk, majd nehezéket teszünk rá.
Másnap egy éles, recés késsel vagy egy konyhai tapétavágóval egyforma szeletekre vágjuk.