Ötperces kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- csipet só
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 16 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- kb 1 ek vaníliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- asztalt gyümölcsök ízlés szerint (nálunk mazsola és aszalt vörösáfonya)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alul-felül sütéssel.
A lágy vajhoz vagy margarinhoz hozzáadolgozzuk robotgéppel a sót, cukrot és a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, aromát, reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd jól eldolgozzuk az egészet.
Hozzáadjuk a sütőport, lisztet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
Egy kuglófformát jól kivajazunk, ha szilikonos, akkor ezt a lépést kihagyjuk. A masszát belekanalazzuk, elsimítjuk, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
Kb 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült, a formában hagyjuk pár percig, majd egy nagyobb tányérra borítjuk és langyosra hűtjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »