Ötperces kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- csipet só
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 16 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- kb 1 ek vaníliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- asztalt gyümölcsök ízlés szerint (nálunk mazsola és aszalt vörösáfonya)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alul-felül sütéssel.
A lágy vajhoz vagy margarinhoz hozzáadolgozzuk robotgéppel a sót, cukrot és a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, aromát, reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd jól eldolgozzuk az egészet.
Hozzáadjuk a sütőport, lisztet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
Egy kuglófformát jól kivajazunk, ha szilikonos, akkor ezt a lépést kihagyjuk. A masszát belekanalazzuk, elsimítjuk, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
Kb 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült, a formában hagyjuk pár percig, majd egy nagyobb tányérra borítjuk és langyosra hűtjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









