Ötperces kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- csipet só
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 16 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- kb 1 ek vaníliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- asztalt gyümölcsök ízlés szerint (nálunk mazsola és aszalt vörösáfonya)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alul-felül sütéssel.
A lágy vajhoz vagy margarinhoz hozzáadolgozzuk robotgéppel a sót, cukrot és a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, aromát, reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd jól eldolgozzuk az egészet.
Hozzáadjuk a sütőport, lisztet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
Egy kuglófformát jól kivajazunk, ha szilikonos, akkor ezt a lépést kihagyjuk. A masszát belekanalazzuk, elsimítjuk, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
Kb 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült, a formában hagyjuk pár percig, majd egy nagyobb tányérra borítjuk és langyosra hűtjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »