Krumplileves füstölt hússal recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- 30 dkg füstölt tarja
- só
- majoránna
- babérlevél
Rántás:
- 2 evőkanál zsír
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl hideg víz
Elkészítése:
Felkockázom a tarját (nem kell picire), majd felrakom főni a babérlevéllel. Másfél óra múlva, mikor már majdnem puha a hús, akkor adom hozzá a többi hozzávalót a só kivételével. Mikor a krumpli megfőtt, akkor kóstolom, ha szükségesnek látom csak akkor sózom.
Paprikás rántással sűrítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »