Krumplileves füstölt hússal recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- 30 dkg füstölt tarja
- só
- majoránna
- babérlevél
Rántás:
- 2 evőkanál zsír
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl hideg víz
Elkészítése:
Felkockázom a tarját (nem kell picire), majd felrakom főni a babérlevéllel. Másfél óra múlva, mikor már majdnem puha a hús, akkor adom hozzá a többi hozzávalót a só kivételével. Mikor a krumpli megfőtt, akkor kóstolom, ha szükségesnek látom csak akkor sózom.
Paprikás rántással sűrítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »