Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegríz szelet recept

Tejbegríz szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    A piskótához

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 120 g kristálycukor
    • 50 ml tej
    • 50 ml étolaj
    • 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
    • 125 g finomliszt
    • 8 g sütőpor

    A krémhez

    • 600 ml tej
    • 90 g búzadara
    • 50 g vaj
    • 100 g kristálycukor

    A tetejére

    • 1 teáskanál holland kakaópor

    Elkészítése

    Piskóta elkészítése

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

    A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.

    A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd a masszához adjuk.

    Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

    A tésztát sütőpapírral bélelt 28×19 cm-es tepsibe simítjuk

    180 °C-on, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba ajánlott).

    A kész piskótát kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva visszahelyezzük a tepsibe, hogy egyenletes felületet kapjunk a krémhez.

    Krém elkészítése

    A tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadjuk, és habosra keverjük.

    A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.

    Tálalás

    Amikor a krém teljesen megszilárdult, kakaóporral meghintjük a tetejét, majd szeleteljük.

    Tipp

    A süteményt érdemes fogyasztás előtt legalább 2 órát hűteni, mert így szépen vágható és a krém tökéletesen megdermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek