Tejbegríz szelet recept
Hozzávalók:
A piskótához
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 50 ml tej
- 50 ml étolaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 125 g finomliszt
- 8 g sütőpor
A krémhez
- 600 ml tej
- 90 g búzadara
- 50 g vaj
- 100 g kristálycukor
A tetejére
- 1 teáskanál holland kakaópor
Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd a masszához adjuk.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt 28×19 cm-es tepsibe simítjuk
180 °C-on, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba ajánlott).
A kész piskótát kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva visszahelyezzük a tepsibe, hogy egyenletes felületet kapjunk a krémhez.
Krém elkészítése
A tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadjuk, és habosra keverjük.
A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Amikor a krém teljesen megszilárdult, kakaóporral meghintjük a tetejét, majd szeleteljük.
Tipp
A süteményt érdemes fogyasztás előtt legalább 2 órát hűteni, mert így szépen vágható és a krém tökéletesen megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









