Hozzávalók:
A piskótához
A krémhez
A tetejére
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd a masszához adjuk.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt 28×19 cm-es tepsibe simítjuk
180 °C-on, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba ajánlott).
A kész piskótát kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva visszahelyezzük a tepsibe, hogy egyenletes felületet kapjunk a krémhez.
A tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadjuk, és habosra keverjük.
A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.
Amikor a krém teljesen megszilárdult, kakaóporral meghintjük a tetejét, majd szeleteljük.
A süteményt érdemes fogyasztás előtt legalább 2 órát hűteni, mert így szépen vágható és a krém tökéletesen megdermed.