Tejbegríz szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához

  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 120 g kristálycukor
  • 50 ml tej
  • 50 ml étolaj
  • 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
  • 125 g finomliszt
  • 8 g sütőpor

A krémhez

  • 600 ml tej
  • 90 g búzadara
  • 50 g vaj
  • 100 g kristálycukor

A tetejére

  • 1 teáskanál holland kakaópor

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.

A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd a masszához adjuk.

Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

A tésztát sütőpapírral bélelt 28×19 cm-es tepsibe simítjuk

180 °C-on, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba ajánlott).

A kész piskótát kivesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva visszahelyezzük a tepsibe, hogy egyenletes felületet kapjunk a krémhez.

Krém elkészítése

A tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadjuk, és habosra keverjük.

A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás

Amikor a krém teljesen megszilárdult, kakaóporral meghintjük a tetejét, majd szeleteljük.

Tipp

A süteményt érdemes fogyasztás előtt legalább 2 órát hűteni, mert így szépen vágható és a krém tökéletesen megdermed.