Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stollwerck szelet recept

Stollwerck szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 1 dl tej

    A krémhez

    • 1 liter tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg vaj (vagy margarin)
    • 25 dkg porcukor

    A mázhoz

    • 40g tejcsokoládé
    • 40g étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítés

    A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 2–3 mm vékonyra nyújtjuk. A lapok mérete kb. 25 × 32 cm legyen. A lapokat sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy egy sima sütőlapon, 180 °C-on kb. 6 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a lisztet és a vaníliás pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Langyosra hűtjük. Közben a vajat, vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez dolgozzuk.

    A krémet egyenletesen elosztva megkenjük a tésztalapokat, majd egymásra rétegezzük őket.

    A mázhoz az csokoládékat az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

    A kész süteményt néhány órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen és a lapok megpuhuljanak. Ezután szeletelhető.

    Tipp

    A Stolwerk szelet másnapra a legfinomabb, amikor a lapok teljesen átpuhulnak. Szeletelés előtt érdemes a kést forró vízbe mártani, majd szárazra törölni, így szebb vágási felületet kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek