Stollwerck szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Stollwerck szelet

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej

A krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg porcukor

A mázhoz

  • 40g tejcsokoládé
  • 40g étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 2–3 mm vékonyra nyújtjuk. A lapok mérete kb. 25 × 32 cm legyen. A lapokat sütőpapíron, a tepsi hátulján vagy egy sima sütőlapon, 180 °C-on kb. 6 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a lisztet és a vaníliás pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Langyosra hűtjük. Közben a vajat, vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez dolgozzuk.

A krémet egyenletesen elosztva megkenjük a tésztalapokat, majd egymásra rétegezzük őket.

A mázhoz az csokoládékat az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

A kész süteményt néhány órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen és a lapok megpuhuljanak. Ezután szeletelhető.

Tipp

A Stolwerk szelet másnapra a legfinomabb, amikor a lapok teljesen átpuhulnak. Szeletelés előtt érdemes a kést forró vízbe mártani, majd szárazra törölni, így szebb vágási felületet kapunk.