Rózsi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg kakaópor
- tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport.
A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »