Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsi szelet recept

Rózsi szelet
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg kakaópor
    • tejföl

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport.

    A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem.

    A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá